Q&A

Vanlige spørsmål

Nei. For å sikre folieringens kvalitet, utseende og varighet er det viktig at en opplært og erfaren montør monterer for deg.
Når folieringen er riktig montert og vedlikeholdes på riktig måte, garanteres gode visningsforhold opp til ti år.
Vask bilen for hånd med et mildt vaskemiddel, uten tilsetninger, som for eksempel voks. Du kan også bruke et bilvaskeri uten børster. Tørk bilen grundig for å unngå flekker.
Ja. Hvis den tas av innen garantiperioden, garanterer vi at den kan tas av uten å avsette rester. Hvis det er rester igjen, er det enkelt å rengjøre dem. Profesjonell fjerning anbefales.
Hvis folieringen fjernes i løpet av garantitiden, er det svært usannsynlig at den forårsaker skader. Områder som har vært dekket av folieringsmaterialet, kan faktisk se lysere og mer glanset ut, siden de har vært beskyttet fra elementenes vold av folieringen.

Styling av biler

Du kan trykke en hvilken som helst tekst eller design, eller du kan bruke en film i helfarge og skjære den til en spesifikk form. Du kan selvsagt også gjøre begge deler.
Folieringsfilmer for biler er testet for kompatibilitet med mange av de mest brukte lakksystemene i bilbransjen. Flere tiår med erfaring viser at klebemidlene våre vanligvis ikke reagerer kjemisk med lakken. Det er imidlertid enkelte ting som må vurderes, for å sørge for at lakken forblir upåvirket.
  • Lakken må være fullstendig tørr før grafiske filmer påføres.
  • Utilstrekkelige lakkreparasjoner kan sitte dårlig på karosseriet, slik at noe av lakken kan bli dratt av sammen med filmen når den tas av.
  • Du bør imidlertid være oppmerksom på at når bilen din er dekket av en grafisk film, er den bedre beskyttet mot UV-stråling, skitt og annen mekanisk påvirkning enn utildekkede områder.
  • Det kan derfor være nødvendig å polere bilen for at en tidligere foliert del og utildekket del skal få samme finish.

Soting av ruter

Solkontrollfilmer er designet for å redusere mengden solvarme som strømmer gjennom vindusglass, ved å øke solreflekteringen (ikke nødvendigvis synlig reflektering) og absorberingen av solenergi gjennom glasset. Vanlige filmer i farger fungerer primært via økt absorbering. Fargen absorberer solenergien ved glasset, noe som reduserer den direkte overføringen i rommet. Disse filmene er ikke like effektive som refleksfilmer til å redusere varme. Refleksfilmer er filmer som er presisjonsbelagt med metaller. Disse metallfilmene er utformet for å øke glassets evne til å reflektere solenergi.
UV-beskyttelsen (ultrafiolett) som vi bruker i det opphavsrettbeskyttede klebesystemet vårt, er ikke fullkommen, men vi utformer vindusfilmene slik at de skal beholde en høy UV-beskyttelse gjennom hele levetiden. I tester målte innslippet av ultrafiolette stråler under 1 % etter 10 år!
Trygge og sikre vindusfilmer er utformet for å gjøre glass knusebestandig ved å holde glassdelene sammen når glasset er knust.
Etter 30 dager kan du rengjøre filmer med vanlig husholdningsrengjøringsmiddel, inkludert produkter basert på ammoniakk. Du kan også bruke en nal til å rengjøre filmene. Slipende produkter, som ville ha laget riper på filmen eller skadet den, må ikke brukes.
Nei, Vindusfilmer krever profesjonell påføring.

Lakkbeskyttelse

Lakkbeskyttende film er den mest effektive måten å beskytte lakken på fra steinsprut, slitasje og skade fra omgivelsene.Det er en slik film, med en slitesterk beskyttende barriere uten å endre kjøretøyets utseende, som dermed fremstår så godt som nytt.
Så lenge bilen eller sykkelen er ganske ren, trenger du egentlig ikke gjøre noe. Vi vil rengjøre og klargjøre overflaten grundig for montering, så det er ikke behov for noe annet.
Hvis den ikke får riper eller for mange skader og får god behandling (det er en lakkbeskyttelsesfilm, så hvis du skraper borti en mur, kan det hende at filmen blir skadet selv om lakken under er uskadet), skal den enkelt vare i flere år. Om nødvendig kan du ta av filmen og sette på en ny del uten at du kjøper et nytt helsett.
Når du skal selge bilen videre, vil lakken under filmen være i like god tilstand som da filmen ble montert, noe som bør gi en høyere pris enn en skadet bil. Vi anbefaler å helfoliere nye biler. Folien beskytter orginal lakken, og bilen holder seg bedre i verdi. En stor foprdel ved leasing av bil.
Nei. De ulike årstidene byr på forskjellige risikoer for lakkskader (løse steinflak, insekter osv.), og materialet tilpasses i et rent miljø, så det har ikke noen betydning.
Behandle den generelt slik du behandler lakken. Vi anbefaler bruk av 3M Performance Finish-voks på filmen (og lakken), slik at det blir enklere å rengjøre og fjerne flekker og insekter senere.
Ja, du kan ta den av (det er enklere å få den av ved å varme den opp), og den setter ikke igjen merker på overflaten. Hvis lakken var original da filmen ble montert, blir den heller ikke fjernet (omlakkeringer som ikke er ordentlig herdet, er mer utsatt, så du må alltid rådføre deg med montøren hvis bilen har blitt omlakkert).